Twaalf Oscar-nominaties voor film ‘Lincoln’

Daniel Day-Lewis als Abraham Lincoln
De film Lincoln van regisseur Steven Spielberg heeft maar liefst twaalf Oscar-nominaties in de wacht gesleept. De Academy of Motion Picture Arts and Sciences heeft dat donderdag bekendgemaakt.

De film is onder meer genomineerd voor Beste Film, Beste Regie en Beste Acteur, voor hoofdrolspeler Daniel Day-Lewis. Ook acteurs Tommy Lee Jones en Sally Field maken een kans op een Oscar,


zij zijn respectievelijk genomineerd voor de beste mannelijke en vrouwelijke bijrol.

- advertentie -

De film gaat over Abraham Lincoln, de zestiende president van de Verenigde Staten. Lincoln regeerde tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865) en was een voorstander van afschaffing van de slavernij. Enkele jaren geleden werd hij in Amerika uitgeroepen tot beste VS-president ooit.

De film is gebaseerd op een deel van het boek Team of Rivals: The Political Genius of Abraham Lincoln van Doris Kearns Goodwin. Lincoln is vanaf 31 januari 2013 in de Nederlandse bioscoop te zien.

De film Life of Pi van de Taiwanese regisseur Ang Lee kreeg elf nominaties.

‘Lincoln’ grote kanshebber Oscars

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: