Twaalf Oscar-nominaties voor film ‘Lincoln’

Daniel Day-Lewis als Abraham Lincoln
De film Lincoln van regisseur Steven Spielberg heeft maar liefst twaalf Oscar-nominaties in de wacht gesleept. De Academy of Motion Picture Arts and Sciences heeft dat donderdag bekendgemaakt.

De film is onder meer genomineerd voor Beste Film, Beste Regie en Beste Acteur, voor hoofdrolspeler Daniel Day-Lewis. Ook acteurs Tommy Lee Jones en Sally Field maken een kans op een Oscar,


zij zijn respectievelijk genomineerd voor de beste mannelijke en vrouwelijke bijrol.

- advertentie -

De film gaat over Abraham Lincoln, de zestiende president van de Verenigde Staten. Lincoln regeerde tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865) en was een voorstander van afschaffing van de slavernij. Enkele jaren geleden werd hij in Amerika uitgeroepen tot beste VS-president ooit.

De film is gebaseerd op een deel van het boek Team of Rivals: The Political Genius of Abraham Lincoln van Doris Kearns Goodwin. Lincoln is vanaf 31 januari 2013 in de Nederlandse bioscoop te zien.

De film Life of Pi van de Taiwanese regisseur Ang Lee kreeg elf nominaties.

‘Lincoln’ grote kanshebber Oscars

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: