TweedeWereldoorlog.nl: portal voor basis- en voortgezet onderwijs

www.tweedewereldoorlog.nl
Een portal met lesmateriaal voor het basis- en voortgezet onderwijs

screenshot-www.luminpdf.com 2016-04-26 20-29-53

Digitale lessen

De portal biedt een uitgebreid overzicht en direct toegang tot volledige lesmodules en digitale lessen, ook voor op het digibord. In de diverse lessen is aandacht voor herdenken, herinneren, vieren, vrijheid en democratie, in relatie tot de Tweede Wereldoorlog.

 

- advertentie -

Gastsprekers in de klas

Ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog of recente vredesmissies vertellen belangeloos hun verhaal in de klas. Tweedewereldoorlog.nl biedt de mogelijkheid direct een gastspreker aan te vragen.

denkboek

Te bestellen materiaal

De portal biedt een overzicht van te bestellen lesmateriaal over de Tweede Wereldoorlog. Bijvoorbeeld diverse boeken, stripverhalen, volledige lespakketten en ook fi lms kunnen direct online worden besteld.

 

Met de klas naar het museum

De portal tweedewereldoorlog.nl geeft een overzicht van diverse herinneringscentra en oorlogs- en verzetsmusea in het land. In het bijzonder wordt vermeld welke educatieve programma’s worden aangeboden. Dit varieert van toegepaste lesprogramma’s, speciale rondleidingen met de klas en bijzondere workshops.

www.tweedewereldoorlog.nl
Een portal met lesmateriaal voor het basis- en voortgezet onderwijs.
Een initiatief van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.
unnamed (3)

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: