Uitgeverij verspreidt ‘filosofische gereedschappen’

Descartes’ Meditationes
Via sociale media worden er door uitgeverij Scriptum aankomende vrijdag zogenaamde ‘filosofische gereedschappen’ verspreid. Dit naar aanleiding van de publicatie van een boek van Reiner Ruffing waarin de vijftig belangrijkste filosofen en hun filosofieën bondig worden uitgelicht.

De actie wordt gehouden op 11 februari, de sterfdag van René Descartes (1596-1650). Deze Franse filosoof wordt ook wel de ‘vader van de moderne wijsbegeerte’ genoemd. De eerste filosofische quote die uitgeverij Scriptum vrijdag via haarsociale media-kanalen verspreidt is dan ook van hem.

- advertentie -

Vrijdagochtend om 10.00 uur start de actie met een tweet en een status update over Descartes’ filosofie. Gedurende de dag volgen de andere filosofische gereedschappen van onder meer Socrates, Aristoteles, Erasmus, Rousseau en Schopenhauer. De ‘filosofische gereedschappen’ zijn te volgen via Twitter en Facebook.

De keuze voor een actie op 11 februari vindt de uitgever niet meer dan logisch:

Zijn grondbeginsel, ‘iets nooit als waar beschouwen, waarvan ik niet met absolute zekerheid kan zeggen dat het waar is’ heeft in onze tijd nog niets aan betekenis ingeboet. In het huidige mediatijdperk lopen we immers voortdurend het gevaar door beelden, gemanipuleerde berichten en statistieken te worden misleid.

In het boek Filosofisch gereedschap worden de vijftig belangrijkste filosofen en hun filosofieën uitgelicht. Auteur Reiner Ruffing plaatst hun denkbeelden in de tijd waarin ze ontstonden en bekijkt ook steeds wat de inzichten voor waarde hebben voor onze tijd. Meer informatie over dit boek op www.scriptum.nl

De prijsvraag is gesloten.

Desi Bouterse - Foto: Pieter Van Maele De dag…
Foto: SpoorZone DelftIn het centrum van Delft is woensdag…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier