Uitgeverij WBooks is failliet

Wbooks
De rechter in Zwolle heeft uitgeverij WBooks dinsdag failliet verklaard. Dat meldt Boekblad, een vakblad voor boekhandels, uitgeverijen, auteurs en bibliotheken.

Uitgeverij WBooks ontstond in 2010 uit een fusie met uitgeverij d’jonge Hond en kwam voort uit de eeuwenoude Uitgeverij Waanders, die zich niet langer bezig wilde houden met het uitgeven van boeken.


De nieuwe uitgeverij heette sinds 2011 WBooks, een naam die duidelijk verwees naar de ‘W’ van Uitgeverij Waanders. De familie Waanders was echter niet meer betrokken bij de nieuwe uitgeverij.

- advertentie -

WBooks was naar eigen zeggen de grootste uitgever van kunstboeken in Nederland. Het bedrijf gaf ook veel boeken op het gebied van geschiedenis en lifestyle uit. Eerder dit jaar lanceerde het bedrijf het digitale kunst- en cultuurplatform Artplatform.nl. Daarnaast gaf WBooks het Museumtijdschrift uit.

De uitgever heeft nog geen verklaring afgegeven over het faillisement. Op de website www.wbooks.com is ook nog geen bericht over het faillisement verschenen.

Opvallend is dat Uitgeverij Waanders juist deze week bekendmaakte de uitgeeftraditie weer voort te gaat zetten.

Update

Woensdagmiddag meldde WBooks via een kort berichtje op Facebook dat het inderdaad failliet is verklaard. De uitgeverij hoopt echter op korte termijn een doorstart te kunnen maken. Het personeel van de uitgeverij zou voorlopig ook nog doorwerken, meldt Boekblad. De curator zou ook nog mogelijkheden zien voor een doorstart. Binnen enkele weken moet er meer duidelijkheid komen.

Berichtje op de Facebook-pagina van WBooks

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: