Van Goghs ‘Zonnebloemen’ verenigd in Londen

Twee versies van De Zonnebloemen van Vincent van Gogh
Twee versies van De Zonnebloemen van Vincent van Gogh
Het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft het wereldberoemde werk De Zonnebloemen van Vincent van Gogh uitgeleend aan de National Gallery in Londen. Dit museum beschikt zelf ook over een versie van dit doek. De twee Zonnebloemen worden in Londen naast elkaar tentoongesteld.


Vincent van Gogh (1853-1890) maakte in 1888 vijf verschillende versies van het schilderij. Het Van Gogh Museum bezit één van die werken. Het is voor het eerst in 65 jaar dat dit werk het museum verlaat. Het museum:

“Voor de bezoekers van de National Gallery is dit een unieke kans om twee van de iconische Zonnebloemen samen te zien en deze geliefde meesterwerken te vergelijken met elkaar.”

Nieuwe inzichten

In de tentoonstelling van de National Gallery worden ook nieuwe inzichten over Vincent van Goghs werkwijze getoond. Deze inzichten zijn afkomstig uit recent wetenschappelijk onderzoek van beide musea. Hierdoor is er nog meer bekend over hoe Van Gogh de Zonnebloemen heeft geschilderd en welke materialen hij heeft gebruikt.

De tentoonstelling in Londen loopt tot en met 27 april 2014.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: