Televisieserie: ‘Beatrix, Oranje onder vuur’

Beatrix en Claus – Foto: VPRO/Jan Moeskops
Maandagavond is bij de VPRO het eerste deel te zien van een nieuwe dramaserie over het Nederlandse koningshuis: Beatrix, Oranje onder vuur.

De vierdelige serie laat volgens de VPRO voelen hoe zwaar Beatrix’ taak haar soms valt: “Het is het drama over een vrouw die probeert de onmogelijke balans te vinden tussen moeder, echtgenote en vorstin”.

De serie opent maandagavond met een beeld van de koninklijke tourbus,

- advertentie -enkele minuten voor de aanslag op Koninginnedag 2009 in Apeldoorn. Enkele uren na deze aanslag hield koningin Beatrix een korte toespraak. Volgens de makers van de serie zagen Nederlanders de koningin toen “kwetsbaarder dan ooit”.

De rol van koningin Beatrix wordt in de VPRO-serie vertolkt door Willeke van Ammelrooy en Mara van Vlijmen. Andere belangrijke rollen worden gespeeld door Bastiaan Ragas, Katja Herbers, Ian Bok, Kitty Courbois, Peter Oosthoek, Ellen Vogel, Eric Schneider en Thom Hoffman.

Beatrix, Oranje onder vuur is geregisseerd door Pim van Hoeve. Het scenario is geschreven door Tomas Ross. De uitzending begint om 22.00 uur en is te zien op Nederland 1.

Terugkijken: de eerste aflevering:

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier