VARA maakt televisieserie over geschiedenis arbeider

Oude fabriek
Oude fabriek
De VARA komt in 2015 met de tiendelige televisieserie ‘De Strijd’, over de geschiedenis van de arbeider. De reeks, die wordt uitgezonden ter ere van het negentigjarig jubileum van de omroep, komt onder eindredactie van Kees Driehuis. Hij stopt daarom als presentator van het politieke discussieprogramma ‘Buitenhof’.

De serie gaat over een veranderend Nederland, van ongeorganiseerd en zonder rechten naar een tijd van vakbonden en eigen politieke partijen. De VARA:

“In ‘De Strijd’ kijken de makers met nieuwsgierigheid en een open blik naar de ‘gouden eeuw van de arbeider. Het is een serie die duidelijk maakt waarom we nu naast plichten ook rechten hebben; die vertelt aan wie we de WW, bijstand, AOW en minimumloon te danken hebben en welke offers daarvoor zijn gebracht. Niet somber, cynisch of vol nostalgie. Eerder trots, vrolijk en verrassend.”

Arbeidersomroep

In de serie wordt ook stilgestaan bij de geschiedenis van de omroep. De Vereeniging van Arbeiders Radio Amateurs werd op 1 november 1925 opgericht als een arbeidersomroep.

Opening VARA gebouw, 1929

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: