Week van de koloniale geschiedenis

Veel Amsterdamse musea geopend op nieuwjaarsdag

Hermitage amsterdam – Foto: Luuk Kramer
Een flink aantal grote musea in Amsterdam opent tijdens de komende nieuwjaarsdag de deuren voor het publiek. Dat is vrijdag bekendgemaakt.

Het gaat om musea als het Rijksmuseum, de Hermitage, het Anne Frank Huis, het Joods Historisch Museum en het Stedelijk Museum. Het is voor het eerst dat deze musea op de eerste dag van het nieuwe jaar de deuren open voor het publiek.

Voor cultureel Amsterdan is 2013 een belangrijk jaar. De stad verwacht volgend jaar veel extra toeristen, onder meer vanwege de heropening van het Rijksmuseum, Grachten 400, Koninkrijk 200 jaar en het 125-jarig bestaan van het Concertgebouw- en orkest.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: