Veel buitenlandse belangstelling voor Anne Frank-docu

De NOS-documentaire In de Rij voor Anne Frank is aangekocht door de grootste publieke omroep van Japan. Eerder werd de documentaire van regisseur Robert Schinkel al aangekocht door Amerika, België en Frankrijk.


De NOS sluit niet uit dat nog meer landen de documentaire gaan aankopen. Er zou interesse zijn in nog twintig andere landen, waaronder Israël, Brazilië, Zuid-Korea en Duitsland.

Voor de documentaire werd een jaar lang de rij bezoekers gevolgd die iedere dag voor het Anne Frank Huis in Amsterdam staat. Via persoonlijke verhalen van negen mensen uit de hele wereld en aan de hand van tweeëntwintig meisjes die in hun eigen taal passages voorlezen uit Annes dagboek, wordt het verhaal van Anne Frank opnieuw verteld en in beeld gebracht. De hoofdpersonen zijn zowel voor als na hun bezoek aan het Achterhuis te zien. Als ze het huis uitkomen, koppelen ze hun eigen verhaal aan dat van Anne Frank.

De NOS zond In de Rij voor Anne Frank dit voorjaar uit aansluitend aan de Nationale Herdenking op 4 mei.

- advertentie -

Terugkijken: ‘In de rij voor Anne Frank’
De documentaire op dvd

Trailer van ‘In de rij voor Anne Frank’

Vrijheidsmuseum WO2
Het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds) wil geen geld…
Militairen van 103 Verkenningseskadron Huzaren Prins Alexander uit ’t Harde dragen korporaal Spandonk naar zijn laatste rustplaats. (Defensie)
Een Nederlandse korporaal die in de meidagen van 1940 sneuvelde is vorige…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier