Dark
Light

Veilig herdenken? Zoek een parkeerplaats

Auteur:
1 minuut leestijd
4 mei herdenken? Zoek een parkeerplek (Rijkswaterstaat)
4 mei herdenken? Zoek een parkeerplek (Rijkswaterstaat)

Rijkswaterstaat roept weggebruikers op om tijdens de Dodenherdenking van vanavond niet op de vluchtstrook te stoppen om te herdenken, maar bijtijds naar een parkeerplaats te rijden.

Op de elektronische borden boven de snelweg staat daarom op maandag de boodschap ‘Veilig herdenken? Zoek een parkeerplaats, niet op de vluchtstrook’. Ook via de actuele verkeersinformatie op onder andere radio en internet worden weggebruikers hierop geattendeerd.

Tot 2008 werd alleen tijdens de Nationale Herdenking zelf van 19.30 uur tot 20.05 uur een ‘Veilig herdenken’-boodschap getoond. Sindsdien zet Rijkswaterstaat, op verzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, de borden boven de weg langer in.

Rijkswaterstaat wil met het ruimer inzetten van de borden boven en langs de weg een bijdrage leveren aan het veilig herdenken onderweg. Actuele reisinformatie gaat wel altijd voor. Op het moment dat er vertraging is, vervalt de ‘Veilig herdenken’-boodschap automatisch.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Meer informatie