Veiling naar aanleiding van geboortedag Hugo Claus

Detail van een kunstwerk van Claus dat dinsdag geveild wordt (Catawiki)
Detail van een kunstwerk van Claus dat dinsdag geveild wordt (Catawiki)
Ter gelegenheid van de vijfentachtigste geboortedag van Hugo Claus biedt veilinghuis Catawiki dinsdag vijftig boeken, kunstwerken en foto’s van de schrijver en kunstenaar te koop aan.


De in 2008 overleden Hugo Claus is bij het grote publiek vooral bekend om zijn boek Het verdriet van België. In zijn lange carrière schreef hij in totaal echter meer dan twintig romans. Daarnaast verschenen er duizenden gedichten en tientallen toneelstukken van zijn hand.

Bij Catawiki kan dinsdag onder meer geboden worden op het originele draaiboek van Claus’ film Dorp aan de rivier. Daarnaast staat bijvoorbeeld een luxe-editie van het gedicht Cobra uit 1992 op de veilinglijst. Hier zijn maar vijf exemplaren van gedrukt.

De veiling sluit om acht uur vanavond.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen FryDe jodenvervolging in foto'sDe Bourgondiërs - Bart Van LooWij zijn de Bickers - Simone van der Vlugtt Hooge Nest - Roxane van IperenVietnam - Max HastingsBoerhaave botanicus - Margreet WesselingHet gedroomde Noorden - Adwin de KluyverVet oud - Gouden EeuwDe zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: