Verbouwing Panorama Mesdag gestart

Detail van het panorama
De verbouwing en renovatie van Panorama Mesdag in Den Haag is woensdag officieel van start gegaan. Het was toen precies honderdtachtig jaar geleden dat schilder Hendrik Willem Mesdag werd geboren.

Het museum in Den Haag herbergt één van de oudste negentiende-eeuwse panorama’s ter wereld. Het cilindervormige schilderij van schilder Hendrik Willem Mesdag (1831-1915) is ongeveer veertien meter hoog en heeft een omtrek van honderdtwintig meter.Het panorama biedt een blik op het dorp Scheveningen en de bedrijvigheid op het Scheveningse strand aan het einde van de negentiende eeuw.

- advertentie -

Voor de verbouwing is vijf miljoen euro nodig. Een groot deel van dit bedrag heeft het museum inmiddels al bij elkaar gekregen, mede dankzij de inzet van regionale ondernemers maar ook door subsidies van bijvoorbeeld de BankGiro Loterij en de Europese Unie.

De eerste steen voor de verbouwing werd woensdag gelegd door voormalig D66-minister Laurens Jan Brinkhorst en diens kleinzoon Claus-Casimir.

Het museum heeft onder meer een buurpand aangekocht waardoor uitbreidingsplannen gerealiseerd kunnen worden. Het is de bedoeling dat de verbouwing en renovatie in 2012 worden afgerond. Gedurende de werkzaamheden blijft het panorama te bezichtigen.

Panorama Mesdag

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier