Verloren gewaande roman Kerouac gepubliceerd

The sea is my brother – Jack Kerouac
Afgelopen week is een lang verloren gewaande roman van de Amerikaanse schrijver Jack Kerouac gepubliceerd.

De voorman van de zogenaamde Beat Generation begon in 1942 te schijven aan het boek. Bijna zeventig jaar later is het werk, getiteld The sea is my brother, eindelijk gepubliceerd. Het bestaan van het werk was bekend, maar lang ging men er van uit dat de roman verloren was gegaan.

De reislustige auteur Jack Kerouac overleed in oktober 1969 aan levercirrose. Hij was toen slechts 47 jaar oud. Na zijn dood zijn al verschillende werken van zijn hand, waaronder gedichten, gepubliceerd. In 1999 verscheen bijvoorbeeld de bundel Atop an Underwood met niet eerder gepubliceerde verhalen. Enkele jaren geleden werd ook nog een tot dan toe onbekende novelle van de schrijver gepubliceerd: Orpheus Emerged.

- advertentie -

De vorige week uitgebrachte roman The Sea is My Brother schreef Kerouac in de periode dat hij als matroos in de koopvaardij werkte. Het verhaal draait om een reislustige man genaamd Wesley Martin. Het boek is uitgegeven door Penguin Books.

In 1957 brak de in Canada geboren Kerouac door met zijn roman On the Road waarin hij werkelijkheid en fictie combineerde. Het werk is deels autobiografisch en gebaseerd op reizen die Kerouac tussen 1947 en 1950 door de Verenigde Staten en Mexico maakte. Het boek wordt beschouwd als een van de absolute klassiekers van de Amerikaanse literatuur.

Kuifje - Mannen op de maanEen Kuifje-veiling in Parijs
Fado, schilderij van José Malhoa (1910)De Portugese fado en…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier