Week van de koloniale geschiedenis

Verloren gewaande roman Kerouac gepubliceerd

Afgelopen week is een lang verloren gewaande roman van de Amerikaanse schrijver Jack Kerouac gepubliceerd.

The sea is my brother – Jack Kerouac
De voorman van de zogenaamde Beat Generation begon in 1942 te schijven aan het boek. Bijna zeventig jaar later is het werk, getiteld The sea is my brother, eindelijk gepubliceerd. Het bestaan van het werk was bekend, maar lang ging men er van uit dat de roman verloren was gegaan.

De reislustige auteur Jack Kerouac overleed in oktober 1969 aan levercirrose. Hij was toen slechts 47 jaar oud. Na zijn dood zijn al verschillende werken van zijn hand, waaronder gedichten, gepubliceerd. In 1999 verscheen bijvoorbeeld de bundel Atop an Underwood met niet eerder gepubliceerde verhalen. Enkele jaren geleden werd ook nog een tot dan toe onbekende novelle van de schrijver gepubliceerd: Orpheus Emerged.

De vorige week uitgebrachte roman The Sea is My Brother schreef Kerouac in de periode dat hij als matroos in de koopvaardij werkte. Het verhaal draait om een reislustige man genaamd Wesley Martin. Het boek is uitgegeven door Penguin Books.

- advertentie -

In 1957 brak de in Canada geboren Kerouac door met zijn roman On the Road waarin hij werkelijkheid en fictie combineerde. Het werk is deels autobiografisch en gebaseerd op reizen die Kerouac tussen 1947 en 1950 door de Verenigde Staten en Mexico maakte. Het boek wordt beschouwd als een van de absolute klassiekers van de Amerikaanse literatuur.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: