Verzetsmuseum Amsterdam krijgt geld voor kindermuseum

Verzetsmuseum Amsterdam
Het Verzetsmuseum in Amsterdam heeft een subsidie van 300.000 euro ontvangen voor de realisatie van een kindermuseum. Het geld is afkomstig van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Commissie.

Het Amsterdamse Verzetsmuseum wil in 2013 graag een kindermuseum openen in een naast het museum gelegen garage. Deze garage moet hiervoor duurzaam worden verbouwd en ingericht voor kinderen van 9 tot 14 jaar. De realisatie van het kindermuseum is volgens de museumdirectie dankzij deEuropese subsidie een stuk dichterbij gekomen.

- advertentie -

De subsidie is onder meer toegekend omdat het kindermuseum de “sociale cohesie in de cultureel diverse samenleving stimuleert” en een “dreigende tweedeling” tegengaat. Het nieuwe museum wil de herinnering aan de gebeurtenissen tijdens de oorlog levend houden en kinderen bewust maken van het belang van vrijheid en democratie.

De EFRO-bijdrage komt uit het programma Kansen voor West, een Europees stimuleringsprogramma in West-Nederland dat gericht is op het versterken van de sociaal-economische positie van de Randstad.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: