Vestingwerken blootgelegd in achtertuin Ravenstein

Still Omroep Brabant
Still Omroep Brabant
In het oude stadje Ravenstein in Noord-Brabant zijn eeuwenoude vestingwerken blootgelegd. Dat meldt Omroep Brabant.


De vestingwerken zouden onderdeel uitmaken van de vijftiende-eeuwse vestingwerken van het stadje. Twee jaar geleden werd al een deel van de gewelven blootgelegd, maar nu is veel meer ontdekt. Volgens archeoloog Eric van der Kuijl gaat het om vestingwerken naar Italiaans model en is dat uniek voor Nederland.

Een blootgelegde kazemat en twee geschutskelders zijn volgens de archeoloog daarnaast erg bijzonder, omdat ze zo goed bewaard gebleven zijn. De vestingwerken zouden gebouwd zijn in opdracht van landsheer Philips van Kleef. De totale lengte is ongeveer 40 meter.

De vondst is gedaan in de tuin van Martin Jan van Mourik. Hij heeft zelf veel geld in de opgraving gestoken en is van plan om later rondleidingen te gaan geven in zijn tuin.

- advertentie -

Eeuwenoude opgraving gedaan in achtertuin Ravenstein

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: