Week van de koloniale geschiedenis

Vier genomineerden Museumprijs 2013 bekend

Museumprijs 2013
De genomineerden voor de Museumprijs 2013 zijn bekend. Nog vier musea maken kans op de prestigieuze publieksprijs waaraan een geldbedrag van honderdduizend euro is verbonden.


De Museumprijs wordt jaarlijks uitgereikt en is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging. Dit jaar gaat de Museumprijs naar het museum dat er het best in slaagt een groep of gemeenschap aan zich te binden.

Een vakjury heeft uit 43 aanmeldingen een shortlist van vier musea samengesteld. Het publiek mag nu bepalen welk van deze musea de prijs wint. De afgelopen jaren werd de prijs onder meer gewonnen door Boijmans Van Beuningen en Natuurmuseum Fryslân.

- advertentie -

Dit jaar zijn de volgende musea genomineerd:

  • Joods Historisch Museum, vanwege de ontwikkeling van de community Joods Monument
  • Museum Dr8888, vanwege de betrokken groep vrienden en vrijwilligers die zich aan het museum heeft verbonden
  • Museum de Koloniehof, haar grote achterban van nazaten en familie van voormalige kolonisten
  • Beeld en Geluid, omdat dit museum er volgens de jury in is geslaagd verschillende publieksgroepen interactief te betrekken bij de collectie

Stemmen kan tot en met 1 april www.museumprijs.nl.

Gerelateerde boeken:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: