Vier staatshoofden bij viering 200 Jaar Koninkrijk

200 Jaar Koninkrijk
200 Jaar Koninkrijk
De viering 200 jaar Koninkrijk die eind volgende maand in Maastricht plaatsvindt, wordt ook bijgewoond door koning Filip en koningin Mathilde van België en door de groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa van Luxemburg. Eerder werd al bekendgemaakt dat koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de Duitse bondspresident Joachim Gauck en zijn vrouw aanwezig zullen zijn.


De viering wordt georganiseerd door het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk.

Tweehonderd jaar geleden begon het Congres van Wenen waarop de grenzen in Europa opnieuw werden getrokken. De Europese mogendheden herstelden onder meer de Nederlandse onafhankelijkheid. Ook werd besloten tot de oprichting van het Verenigd Koninkrijk van Nederland en België, waarin Nederland, België en Luxemburg samen gingen.

Vanwege deze historische en de huidige betrekkingen zijn de staatshoofden van buurlanden voor de viering uitgenodigd. Zij wonen zaterdag 30 augustus eerst een muzikale kunstmodepresentatie op de Markt bij, gevolgd door een internationaal congres in het Theater aan het Vrijthof. Op dit congres, getiteld Hello World! Reflections on the Netherlands, spreken onder meer de Duitse Bondspresident en minister Timmermans van Buitenlandse Zaken.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: