Vierdelige televisieserie over Freddy Heineken

Thom Hoffman als Freddy Heineken – Foto: TROS

Bij de TROS is zaterdagavond het eerste deel van een vierdelige miniserie over het leven van Freddy Heineken te zien. Titel van de serie luidt: Freddy, leven in de brouwerij.

Still uit de serie – Foto: TROS

Thom Hoffman en Xander van Vledder vertolken in de serie de rol van de biermagnaat. Niet alleen het verhaal van de ontvoering wordt verteld. De TROS:

In vier afleveringen zien we hoe Freddy Heineken van ambitieuze jongen uitgroeit tot een van de meest besproken figuren uit de Nederlandse geschiedenis. We zien zijn veelzijdigheid, van zakenman tot flamboyante filmproducent tot componist.

Ook de moeizame relatie van de zakenman met zijn dochter en gedoodverfde opvolgster Charlene komt in de serie aan bod. Freddy, leven in de brouwerij is geregisseerd door Pim van Hoeve. De eerste aflevering is zaterdag 9 februari om 21:05 uur te zien op Nederland 2.

- advertentie -

EenVandaag over de Heineken-serie

sitestat

De keus van Historiek:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: