Vijf topstukken Mauritshuis terug naar Den Haag

Diana en haar NimfenJohannes Vermeer
Vijf topstukken uit de collectie van het Mauritshuis zijn sinds dinsdag weer in Den Haag te zien. De werken, die de afgelopen maanden onderdeel uitmaakten van een reizende tentoonstelling in Japan, zijn de komende tijd te bekijken in het Gemeentemuseum Den Haag.

Het Mauritshuis is in verband met een grote renovatie momenteel gesloten voor het publiek. Veel topstukken uit de collectie waren al te zien in de tentoonstelling Meesters uit het Mauritshuis in het Gemeentemuseum Den Haag. Vijf topstukken die de afgelopen tijd in Japan te zien waren, zijn nu dus ook in het Gemeentemuseum te bewonderen.


Het gaat om een beroemd zelfportret van Rembrandt en om Diana en haar Nimfen van Johannes Vermeer. Verder hebben twee portretten van de hand van Anthony van Dyck en een historiestuk van Peter Paul Rubens een plek gekregen in de tentoonstelling in het Gemeentemuseum.

- advertentie -

Tijdens de tweejarige verbouwing van het Mauritshuis zijn in totaal ruim honderd topstukken te zien in het Gemeentemuseum. In een speciaal ingerichte vleugel zijn publiekslievelingen als De stier van Potter, Gezicht op Delft van Johannes Vermeer en De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt te bewonderen. De werken uit het Mauritshuis zijn tot medio 2014 te zien in het Gemeentemuseum. Dan opent het vernieuwde Mauritshuis zijn deuren.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: