Vijfde ‘Week van de Klassieken’ van start

Week van de Klassieken 2012
Vandaag is de vijfde editie van de Week van de Klassieken van start gegaan. Van 17 tot en met 26 april proberen het Allard Pierson Museum, Museum Het Valkhof, het Rijksmuseum van Oudheden en Tresoar een breed publiek kennis te laten maken met de (mythologie van de) klassieke oudheid.

Tijdens de week zijn er tientallen activiteiten. Zo worden er bijvoorbeeld lezingen gegeven door classici en archeologen
als Piet Gerbrandy en Jona Lendering.

Daarnaast staan er onder meer rondleidingen, toneelvoorstellingen, theaterworkshops, kindercolleges, een Ken-Uw-klassieken-Pubquiz en twee tentoonstellingen op het programma.

- advertentie -

In het Allard Pierson Museum in Amsterdam kunnen bezoekers de de MP3-tour ’12 Monsters’. Daarbij worden ze in vijftien minuten langs eenserie mythische monsters en andere randfiguren geleid en krijgen daarbij verschillende verhalen te horen.

In Museum Het Valkhof in Nijmegen kunnen bezoekers eeuwenoude godinnen en hun schoonheidsgeheimen leren kennen in de tentoonstelling Waarom godinnen zo mooi zijn, waarover ook een lezing wordt gehouden op 18 april.

Het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden organiseert onder meer een theaterworkshop voor kinderen (18 april), het college Welke avonturen beleefde de Griekse held Odysseus? (zondag 22 april) en een vertel-theatervoorstelling (21 april). In het museum wordt ook de finale van de Grote-Ken-je-Klassieken-Quiz (20 april) gehouden.

Een actueel overzicht van de activiteiten is te vinden op
www.weekvandeklassieken.nl

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: