Vlaamse molens openen hun deuren

Vinkemolen – Foto: CC/Paul Hermans
Vlaamse molens openen aankomende zondag tijdens de jaarlijkse Molendag weer massaal hun deuren voor het publiek.

Molens in de vijf Vlaamse provincies zijn op zondag 22 mei gratis te bezoeken. Vlaanderen telt een groot aantal molens. Zondag is bijvoorbeeld de bijzondere Vinkemolen in de vlaamse gemeente Sint-Denijs-Boekel gratis te bezoeken. Deze zeventiende-eeuwse standerdmolen stond oorspronkelijk in Oosterzele en heeft tot 1956 gemaald. Begin jaren tachtig waaide de molen omver en in 2003 werd hij heropgebouwd in Franskouter.De molens zijn zondag geopend van 10:00 tot 18:00 uur. In de meeste van de opengestelde molens is een gratis exemplaar van de Vlaamse Molengids 2011 te krijgen. Ook zullen in veel molens maaldemonstraties gegeven worden.

- advertentie -

Een overzicht van deelnemende molens is te vinden op de website www.molenechos.org

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: