Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

Vlaamse musea willen veel meer overheidsgeld

1 minuut leestijd

Martelarenplein in Brussel / cc
Martelarenplein in Brussel / cc
Vierentwintig grote musea in Vlaanderen willen veel meer subsidie van de Vlaamse regering. In plaats van de 8 miljoen die ze nu krijgen willen ze 16 miljoen euro ontvangen. Een verdubbeling dus. Dat melden Vlaamse media, waaronder De Morgen en Het Nieuwsblad.


De 24 directeuren van de musea gingen donderdag naar het Brusselse Martelarenplein waar de Vlaamse regering zetelt. Ze namen allemaal een museumstuk mee. Volgens de directeuren staan de musea er niet goed voor. Door geldtekort zou de toekomst van de instellingen zelfs in gevaar zijn.

Volgens De Morgen is de actie van de musea het gevolg van bevroren budgetten voor de periode 2014-2018. “Uittredend minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) slaagde er niet in om de beloofde inhaalbeweging voor musea te realiseren”, aldus de krant.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Meer informatie