Vliegtuig ruim zestig jaar na crash gevonden

Foto van een willekeurige gletsjer in Alaska
In een smeltende gletsjer in Alaska zijn de resten van een militair vliegtuig gevonden dat in 1952 neerstortte. Dat meldden Amerikaanse media deze week.

De vondst is gedaan bij de Colony gletsjer, ten oosten van de stad Anchorage. Hier stortte in november 1952 een vliegtuig neer waarbij alle 52 inzittenden om het leven kwamen.


Naast de resten van het gecrashte vliegtuig hebben onderzoekers van de Amerikaanse marine ook menselijke resten en persoonlijke bezittingen gevonden, waaronder een kompas, kleine visuitrusting en een sigarettendoosje

- advertentie -

De hoop is dat de omgekomen militairen nog geïdentificeerd kunnen worden. Hiervoor is dna-materiaal naar een laboratorium in Hawaii gestuurd.

Afgelopen zomer werden de eerste resten gevonden. Doordat de gletsjer smelt zijn hierna steeds meer onderdelen aan de oppervlakte gekomen.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: