Week van de koloniale geschiedenis

Voor een euro naar het museum tijdens Museumweekend

Dit weekend zijn bijna vijfhonderd musea in Nederland gratis of voor slechts één euro te bezoeken. Thema van de 31ste editie van het Museumweekend is Laat je verrijken door het museum.

Volgens de organisatie is het museumweekend het “grootste culturele evenement van Nederland”. Tijdens voorgaande edities konden bezoekers vaak gratis naar binnen. Dit jaar is dat anders. Nu moet in veel musea een symbolisch bedrag van één euro betaald worden.De organisatie wil hiermee aandacht vragen voor de bezuinigingen in de kunst- en cultuursector.

- advertentie -

Tijdens de editie van 2011 brachten bijna een miljoen mensen tijdens het Museumweekend een bezoek aan een museum. Toen was het thema Trakteren.

Normaal gesproken trekken de Nederlandse musea in de weekenden gezamenlijk ongeveer 200.000 bezoekers.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: