Voor een euro naar het museum tijdens Museumweekend

Dit weekend zijn bijna vijfhonderd musea in Nederland gratis of voor slechts één euro te bezoeken. Thema van de 31ste editie van het Museumweekend is Laat je verrijken door het museum.

Volgens de organisatie is het museumweekend het “grootste culturele evenement van Nederland”. Tijdens voorgaande edities konden bezoekers vaak gratis naar binnen. Dit jaar is dat anders. Nu moet in veel musea een symbolisch bedrag van één euro betaald worden.De organisatie wil hiermee aandacht vragen voor de bezuinigingen in de kunst- en cultuursector.

Tijdens de editie van 2011 brachten bijna een miljoen mensen tijdens het Museumweekend een bezoek aan een museum. Toen was het thema Trakteren.

Normaal gesproken trekken de Nederlandse musea in de weekenden gezamenlijk ongeveer 200.000 bezoekers.

Bekijk meer over:

Museumnieuws

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden en onze colofon vindt u hier.

Doorzoek ons archief: