Voorlopig geen geld voor herbouw Philipspaviljoen

Philipspaviljoen ten tijde van de wereldtentoonstelling
Philipspaviljoen ten tijde van de wereldtentoonstelling
Voor de wereldtentoonstelling in Brussel liet Philips in 1958 een eigen paviljoen bouwen. Er zijn plannen om dit oude paviljoen naar Eindhoven te halen maar de gemeente Eindhoven liet donderdagavond weten hier niet aan mee te willen betalen.

Cultuurwethouder Mary-Ann Schreurs maakte dit donderdag bekend bij de presentatie van een haalbaarheidsonderzoek. Volgens dit onderzoek gaat de bouw van het futuristische paviljoen dat na de tentoonstelling in Brussel werd afgebroken 8,5 miljoen euro kosten. Eindhoven was enige tijd in de race als Culturele Hoofdstad 2018. Onlangs werd echter bekend dat die titel naar Leeuwarden gaat. Hierdoor komt er in Eindhoven geen extra geld vrij dat eventueel gebruikt zou kunnen worden voor de bouw van het Philipspaviljoen.

Stiching Reconstructie Philips Paviljoen 1958 geeft de strijd echter niet op en hoopt de financiering alsnog rond te krijgen.

Het paviljoen werd eind jaren vijftig ontworpen door de Franse architect Le Corbusier. Lees hier meer over dit bijzondere bouwwerk.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: