Voormalig stadhuis in Mesen wordt cultuurhuis

Foto: Onroerend Erfgoed
De Vlaamse minister Geert Bourgeois heeft een premie van ruim 600.000 euro uitgetrokken voor de restauratie van het voormalig stadhuis in Mesen. De restauratiewerken vloeien voort uit het pan om het pand om te bouwen tot cultuurhuis.

Het stadhuis werd ontworpen door architect Charles Patris en dateert uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Sinds 2010 staat het statige pand op de lijst van beschermde monumenten.Het gebouw heeft de afgelopen decennia dienst gedaan als rechtbank, belastingkantoor, woning en stadhuis.

- advertentie -

Het stadsbestuur van Mesen wil er nu een cultuurhuis van maken, waarbij het onderdak zal bieden aan de gemeentelijke bibliotheek en het archief. Ook moet er een tentoonstellingsruimte komen. Minister Bourgeois.

Op het gelijkvloers zal ook een infopunt ingericht worden met een permanente tentoonstelling over de ‘Groote Oorlog’. Een mooi voorbeeld van herbestemming dus.

Volgens de minister is het voormalig stadhuis van Mesen een “typisch voorbeeld van wederopbouwarchitectuur van na de Eerste Wereldoorlog waarbij systematisch teruggegrepen wordt naar traditionele architectuurstijlen en vormen”.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: