‘Vorst & Volk’ thema nieuwe Maand van de Geschiedenis

Maand van de Geschiedenis
De tiende editie van de Maand van de Geschiedenis heeft als thema Vorst & Volk. Het evenement sluit daarmee aan bij de troonswisseling die dit jaar plaatsvindt en de viering van 200 jaar Koninkrijk.

De Maand van de Geschiedenis is een groot historisch evenement waarbij honderden organisaties op het gebied van geschiedenis, cultuur en actualiteit,


zoals musea, archieven, bibliotheken, historische verenigingen en media een maand lang activiteiten organiseren voor een breed publiek. Dit jaar zullen dat dus activiteiten zijn die aansluiten bij het thema Vorst & Volk. De organisatie:

- advertentie -

Het thema ‘Vorst & Volk’ gaat over het Koninkrijk der Nederlanden en de Oranjes, maar ook over andere vorsten en leiders die Nederland gekend heeft. Wereldlijke vorsten en religieuze vorsten, vorsten uit de Romeinse tijd en vorsten uit de Opstand. Het gaat zowel over spanningsvelden tussen beide als over samenspel. Over historische objecten, archiefstukken, tradities en denkbeelden.

De Maand van de Geschiedenis wordt voor de tweede keer georganiseerd door het Nederlands Openluchtmuseum. Eerder werd het evenement georganiseerd door het Nationaal Historisch Museum. Het Rijksmuseum in Amsterdam organiseert de Nacht van de Geschiedenis, de feestelijke afsluiting van de geschiedenismaand.

Gerelateerde uitgaven:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: