Vorstin opent vernieuwd Stedelijk Museum

Het nieuwe logo van het Stedelijk Museum
Het Stedelijk Museum in Amsterdam wordt volgende maand door koningin Beatrix heropend. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft dat deze week bekendgemaakt.

Het museum sloot de deuren in 2004 voor een grote verbouwing en uitbreiding en is vanaf zondag 23 september weer toegankelijk voor het publiek. Het nieuwe Stedelijk Museum bestaat uit een historisch gebouw uit 1895 en nieuwbouw. De moderne uitbreiding werdgerealiseerd door Benthem Crouwel Architekten.

- advertentie -

Bij de verbouwing is onder meer de hoofdingang verplaatst naar de zijde van het Museumplein, waaraan ook het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Concertgebouw zijn gelegen.

De heropening vindt zaterdagmiddag 22 september plaats.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: