Vrijheidsbeeld weer te bezoeken

Vrijheidsbeeld
Het Vrijheidsbeeld in New York kan vanaf aankomende donderdag weer bezocht worden. In oktober sloot het eiland waarop het beeld staat, Liberty Island, omdat de orkaan Sandy flinke schade had aangericht.

Het historische beeld zelf liep geen schade op, maar de riolering, verschillende hekken en elektriciteitsleidingen op het eiland raakten wel beschadigd. Nu de herstelwerkzaamheden zijn afgerond, kan het eiland weer opengesteld worden.


Men heeft er bewust voor gezozen de heropening op aankomende plaats te laten vinden. Het is dan 4 juli, Independence Day.

- advertentie -

Het Vrijheidsbeeld is ontworpen door de Franse beeldhouwer Frederic Bartholdi en is, inclusief de sokkel, 93 meter hoog. Exclusief sokkel is het beeld 46 meter hoog.

Naar verluidt stond de moeder van de beeldhouwer, Marie Bartholdi, model voor het Statue of Liberty. Het beeld is bevestigd aan een geraamte dat ontworpen is door Gustave Eiffel, de Franse constructeur die eerder ook de Eiffeltoren bouwde. Sinds 1984 staat het beeld op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Gerelateerde boeken

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: