VRT en provincie maken serie over Eerste Wereldoorlog

Australische soldaten bij Ieper, 1917
De provincie West-Vlaanderen en de VRT slaan de handen ineen voor een fictiereeks over de Eerste Wereldoorlog. De twee partijen hebben daar woensdag een een intentieverklaring voor ondertekend.

Het is de bedoeling dat de serie, getiteld In Vlaamse Velden, eind 2013 op televisie te zien zal zijn. De VRT en provincie West-Vlaanderen willen naar eigen zeggen voorkomen dat de Eerste Wereldoorlog in de vergetelheid raakt. Ze willen ervoor zorgen dat de geschiedenis overgeleverd wordt aan de jongere generaties en dat die jongere generaties emotioneel inzicht krijgen in wat oorlog is. De twee partijen:

In 2014 zal het precies honderd jaar geleden zijn dat de wereldverstrikt raakte in een conflict dat zijn gelijke niet kende. De Eerste Wereldoorlog kostte aan miljoenen mensen het leven en maakte een diepe indruk op iedereen die hem had meegemaakt. […] Getuigen van de Grote Oorlog worden steeds schaarser en met het verstrijken van de tijd blijven in families steeds minder verhalen over de oorlog over. Er zijn ook steeds minder mensen die een oorlog hebben meegemaakt.

De fictieve serie In Vlaamse Velden moet het startschot geven voor de honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Het is de bedoeling dat de afleveringen steeds op zondagavond op Eén uitgezonden worden.

- advertentie -

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier