‘War Horse’ partner van de Maand van de Geschiedenis

War Horse (Brinkhoff - MVDG)
War Horse (Brinkhoff – MVDG)
Theaterfenomeen War Horse is een samenwerking aangegaan met de Maand van de Geschiedenis, het landelijke evenement dat in oktober gehouden wordt en dit jaar in het teken staat van Vriend & Vijand.

Spelers van de theatervoorstelling zijn op 1 oktober aanwezig bij het openingsfestival van de geschiedenismaand, op het terrein van Huis Doorn. Ze bieden die dag zogenaamde puppetry workshop aan, waarin bezoekers zelf kunnen ervaren hoe de levensechte paarden realistisch tot leven worden gewekt.


Ook is er een Meet & Greet met de hoofdrolspeler uit War Horse: het paard Joey.

Het verhaal van War Horse speelt zich af tijdens deze Eerste Wereldoorlog, de Maand van de Geschiedenis vestigt met haar programmering aandacht op de herdenking ervan. Daarnaast sluit het thema van de Maand van de Geschiedenis (Vriend & Vijand) volgens de partners aan bij het verhaal van War Horse: Albert die zijn Joey, een paard, terug probeert te vinden in tijden van oorlog.

- advertentie -

Tijdens de Maand van de Geschiedenis is War Horse te zien in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam en kunnen er met korting kaarten worden gekocht.

Meer informatie over het openingsfestival van de geschiedenismaand is hier te vinden.

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier