Wat vieren we met Kerstmis, Pasen en Hemelvaart?

Feest! Weet wat je viert
Feest! Weet wat je viert
Volgens Museum Catharijneconvent in Utrecht weten veel mensen niet wat de achtergrond is van verschillende bekende traditionele feesten. Het museum heeft daarom het educatieprogramma Feest! Weet wat je viert ontwikkeld.


Het project wordt landelijk uitgezet. Het is de bedoeling dat binnen tien jaar elke school in Nederland kan deelnemen aan het programma. Met de opening van de permanente tentoonstelling Feest! In de stad in het Bijbels Museum in Amsterdam, een speciale kinderaudiotoer met aandacht voor de christelijke feesten in Ons’ Lieve Heer op Solder in Amsterdam en de lancering van de website www.feestweetwatjeviert.nl is de uitrol van het project van start gegaan.

Marieke van Schijndel, directeur van Museum Catharijneconvent, over het plan:

‘Als directeur, maar zeker ook als moeder van twee kleine kinderen, vind ik het heel belangrijk om dit essentiële deel van onze cultuur levend te houden. Om de rest van het project uit te kunnen voeren, zoeken we naar meer partners, zowel op financieel als op museaal gebied.’

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: