Week van de koloniale geschiedenis

Wateroverlast in Museum Het Prinsenhof

Het Prinsenhof in Delft
Zware regenval heeft in de nacht van woensdag op donderdag gezorgd voor wateroverlast in Museum Het Prinsenhof in Delft. Het museum heeft dat donderdag bekendgemaakt.

In de zogenaamde ‘Kapittelzaal’, één van oudste zalen van het middeleeuwse kloostercomplex en voormalig woonverblijf van Willem van Oranje, ontstond een lekkage aan een van de buitenmuren. Een gespecialiseerd bedrijf zal de schade aan de muur herstellen.De oudste delen van Het Prinsenhof dateren uit de veertiende eeuw. Het museum besteedt daarom veel aandacht aan de klimatologische omstandigheden in het gebouw.

- advertentie -

Om schade te voorkomen hangen de schilderijen daarom bijvoorbeeld niet direct tegen de buitenwanden, maar worden ze bevestigd op speciale beschermende panelen.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: