Website oorlogsbronnen.nl gelanceerd

Oorlogsbronnen.nl
Het zogenaamde Netwerk Oorlogsbronnen heeft enkele dagen geleden de website oorlogsbronnen.nl gelanceerd. Op de site zijn meer dan een miljoen Tweede Wereldoorlog-bronnen te doorzoeken.

Het Netwerk Oorlogsbronnen is een samenwerkingsverband van DANS-KNAW, Koninklijke Bibliotheek, Nationaal Archief, Nationaal Comité 4 en 5 mei, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en wordt gecoördineerd door het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies. Het NIOD:De talloze Tweede Wereldoorlog-collecties die Nederland rijk is, zijn verspreid over het hele land bij musea en (archief)instellingen ondergebracht. Oorlogsbronnen.nl maakt het mogelijk met één zoekopdracht toegang te krijgen tot een groot deel van dit materiaal.

De nieuwe site richt zich op zowel hobby-historici als professionele onderzoekers en moet als een soort startpunt fungeren voor iedereen die op zoek is naar origineel materiaal uit of over de Tweede Wereldoorlog. Er kan onder meer gezocht worden op brontype, collectie of jaartal.

- advertentie -

Het is de bedoeling dat de online collectie de komende tijd verder aangevuld wordt met nog veel meer bronnen van grote en kleine collectiehouders.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: