Week van de koloniale geschiedenis

Website oorlogsbronnen.nl gelanceerd

Oorlogsbronnen.nl
Het zogenaamde Netwerk Oorlogsbronnen heeft enkele dagen geleden de website oorlogsbronnen.nl gelanceerd. Op de site zijn meer dan een miljoen Tweede Wereldoorlog-bronnen te doorzoeken.

Het Netwerk Oorlogsbronnen is een samenwerkingsverband van DANS-KNAW, Koninklijke Bibliotheek, Nationaal Archief, Nationaal Comité 4 en 5 mei, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en wordt gecoördineerd door het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies. Het NIOD:De talloze Tweede Wereldoorlog-collecties die Nederland rijk is, zijn verspreid over het hele land bij musea en (archief)instellingen ondergebracht. Oorlogsbronnen.nl maakt het mogelijk met één zoekopdracht toegang te krijgen tot een groot deel van dit materiaal.

De nieuwe site richt zich op zowel hobby-historici als professionele onderzoekers en moet als een soort startpunt fungeren voor iedereen die op zoek is naar origineel materiaal uit of over de Tweede Wereldoorlog. Er kan onder meer gezocht worden op brontype, collectie of jaartal.

- advertentie -

Het is de bedoeling dat de online collectie de komende tijd verder aangevuld wordt met nog veel meer bronnen van grote en kleine collectiehouders.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: