Website over ‘wordingsjaren Koninkrijk’

www.koninkrijk1813.huygens.knaw.nl
www.koninkrijk1813.huygens.knaw.nl
In aanloop naar de viering van tweehonderd jaar Koninkrijk heeft het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis een website gelanceerd onder de titel Koninkrijk in wording – Een toegang tot de jaren 1813-1815.


Met de website wil het instituut onder meer vertellen wat er in Nederland gebeurde tijdens de zogenaamde wordingsjaren 1813-1815. Huygens ING:

Het Koninkrijk der Nederlanden werd geboren in onzekere en onoverzichtelijke tijden. Opstand en tegenstand, belegeringen en veldslagen, de vestiging van de monarchie en de totstandkoming van de Grondwet, de vorming van een nieuw bestuur en leger, diplomatieke onderhandelingen en de verdubbeling van het grondgebied, dit alles gebeurde naast en na elkaar in een periode van amper twee jaar.

Aan de hand van een calendarium met belangrijke data, een overzicht van relevante publicaties, directe toegangen tot bronnenmateriaal, afbeeldingen van gebeurtenissen en personen en beknopte levensbeschrijvingen van de hoofdrolspelers wil het instituut deze voor Nederland zo beslissende jaren op een overzichtelijke en samenhangende wijze toegankelijk maken. De nieuwe website is hier te vinden: www.koninkrijk1813.huygens.knaw.nl

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier