Geschiedeniswinkel - Duizenden geschiedenisboeken

Website Rijksmuseum in de prijzen

De Rijksstudio van het Rijksmuseum
De nieuwe website van het Rijksmuseum in Amsterdam heeft afgelopen week drie prijzen gewonnen tijdens de jaarlijkse internationale conferentie Museums and the Web.

- ad -

Het Rijksmuseum lanceerde oktober vorig jaar een nieuwe website. Belangrijk onderdeel van die nieuwe website is de zogenaamde Rijkstudio.


Via deze digitale toepassing maakte het museum een groot deel van de eigen collectie voor iedereen gratis beschikbaar. De Rijksstudio bevat momenteel ruim 140.000 afbeeldingen van objecten uit de museumcollectie.

- advertentie-

- ad -
- advertentie -

Bezoekers van de website kunnen hun eigen collectie samenstellen of zelf een nieuw kunstwerk maken met afbeeldingen van de collectie. Inmiddels hebben ruim 66.000 bezoekers van de website hun eigen Rijksstudio gemaakt.

Publieksprijs

De nieuwe website won afgelopen week drie prijzen tijdens de conferentie Museums and the Web. Volgens het Rijksmuseum is het voor het eerst dat een museum drie prijzen in de wacht sleept. Naast de categorie prijzen voor meest innovatieve website en de publieksprijs won het Rijksmuseum de algemene Best of the Web Award. Het museum liet onder meer de websites van het het MOMA en Metropolitan achter zich.

Gerelateerde boeken:


Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

Veel meer tips ➱


Populaire geschiedenisboeken:

Spinozoland - Maxime RovereMoederstad - Philip DrögeBoeken bij de Netflix-serie BridgertonLied van de Goden - Reggie BaayDe tuinen van Buitenzorg - Jan Brokken

Bekijk hier meer geschiedenisboeken of recenseer de boeken die al las