Week van de Klassieken in teken van Romeinse keizers

Week van de Klassieken 2014
Week van de Klassieken 2014
De jaarlijkse Week van de Klassieken staat dit jaar in het teken van Romeinse keizers. Aanleiding is het tweeduizendste sterfjaar van keizer Augustus.

Het Allard Pierson Museum, het Nederlands Klassiek Verbond, Museum Het Valkhof, het Rijksmuseum van Oudheden, Tresoar en andere instellingen organiseren van 13 tot en met 21 maart tientallen activiteiten om jong en oud kennis te laten maken met de klassieke oudheid.

In het Allard Pierson Museum zijn er bijvoorbeeld rondleidingen, een kindercollege, kinderworkshops en een lezing over Romeins glas. Tresoar laat Romeinse keizers zien in oude drukken uit de eigen collectie, en organiseert op 17 maart een lezing van Fik Meijer over zijn boek Keizers sterven niet in de bed. Museum Het Valkhof komt met een activiteitendag (16 maart) die in het teken staat van Romeinse keizers.

Homerus-prijs

De Week sluit op 21 maart af in Leiden met een feestelijke avond van het Nederlands Klassiek Verbond in het Rijksmuseum van Oudheden, met onder andere de uitreiking van de Homerus-prijs, een prijs voor de auteur van een boek dat er het best in is geslaagd een brug te slaan tussen de Oudheid en nu. Ook buiten de musea worden veel activiteiten georganiseerd. Een compleet overzicht is te vinden op www.weekvandeklassieken.nl

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: