Wekelijkse rondleidingen in Paushuize

Foto: Paushuize
Foto: Paushuize
Vanaf komend weekend is Paushuize in Utrecht iedere zondag te bezoeken. Het voormalige huis van paus Adrianus VI, de enige Nederlands paus uit de geschiedenis, is een van de oudste monumenten van Utrecht.


Het huis werd in 1517 gekocht door de latere paus Adrianus VI (1459-1523). Hoewel de in Utrecht geboren paus het huis zelf nooit zou zien, werd het pand aan de Kromme Nieuwegracht toch bekend onder de naam Paushuize. Een jaar geleden opende het pand de deuren na een grondige restauratie.

Exploitant van het monument is momenteel cuisinier Huize Molenaar. De afgelopen anderhalf jaar was Paushuize onder meer vrij te bezoeken tijdens Open Monumentendagen. Vanaf zondag 6 oktober kunnen er wekelijks rondleidingen gevolgd worden. Deze rondleidingen worden verzorgd door Toerisme Utrecht en duren ongeveer vijfenveertig minuten.

Bezoekers worden door de mooiste zalen van Paushuize geleid en krijgen onder meer informatie over de bouwhistorie, archeologische vondsten en interessante kunsthistorische objecten.

- advertentie -

Gerelateerde uitgaven:

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier