Wetenschapsmusea slaan handen ineen

Teylers Museum, ovale zaal
Teylers Museum, ovale zaal
Drie bekende Nederlandse wetenschapsmusea hebben besloten nauw samen te gaan werken op het gebied van hun collecties. Dat meldt de Volkskrant vrijdag.


Het gaat om Museum Boerhaave in Leiden, Science Center Nemo in Amsterdam en het Teylers Museum in Haarlem. De musea maakten tijdens het Museumcongres in Den Bosch bekend hun kennis en expertise te willen delen. De musea gaan gezamenlijk optrekken bij de digitale ontsluiting van hun collecties. Medewerkers van de verschillende musea moeten hierdoor makkelijker aan de informatie van de andere instellingen kunnen komen.

De musea houden zich alle drie bezig met wetenschap en technologie, maar ieder vanuit een andere invalshoek. Zo heeft Boerhaave bijvoorbeeld veel kennis van de geschiedenis van natuurwetenschappelijk en geneeskundig onderzoek, staat NEMO vooral stil bij moderne toepassingen en heeft Teylers Museum een grote collectie instrumenten uit de achttiende en negentiende eeuw.

Vrijdag ondertekenden ook de stadsmusea van Den Haag, Zoetermeer en Rotterdam een convenant tot samenwerking.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: