Dark
Light

Wim Hupperetz benoemd tot bijzonder hoogleraar Nederlandse Cultuurgeschiedenis

Auteur:
1 minuut leestijd

Wim Hupperetz is op 1 februari benoemd tot bijzonder hoogleraar Nederlandse Cultuurgeschiedenis, en in het bijzonder de studie der voorwerpen, aan de faculteit der Geesteswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Hupperetz zal de functie naast zijn functie als directeur van het Allard Pierson Museum gaan vervullen. De leerstoel is in 1990 ingesteld door het Koninklijk Oudheidkundig Genootschap (KOG) en is achtereenvolgens bekleed door prof. Dr. Wim Vroom, prof. Dr. Peter Sigmond, prof. Dr. Susan Legêne en prof. Dr. Ad de Jong.

Als bijzonder hoogleraar zal Hupperetz onderzoek verrichten naar voorwerpen en collecties als cultuurhistorische bron, met oog voor institutionele en wetenschappelijke ontwikkelingen in de kunst-, cultuur-en erfgoedsector. Dit moet leiden tot wetenschappelijke publicaties en eventueel tentoonstellingsconcepten of documentaties.

Wim Hupperetz studeerde Oude Geschiedenis en Provinciaal-Romeinse Archeologie in Nijmegen en promoveerde in 2004 aan de Universiteit van Tilburg.

Boek van Wim Hupperetz: Handboek voor de amateurarcheoloog

Interview uit 2012 met Wim Hupperetz

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Ruim 51.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief.

Meld u ook aan

Zelfde rubriek

×