Win een exemplaar van ‘Overwintering op Nova Zembla’

Overwintering op Nova Zembla
Bij uitgeverij Carrera verscheen onlangs het boek Overwintering op Nova Zembla van Rayner Unwin. In dit boek uit de National Geographic-reeks wordt de wereldberoemde expeditie van Willem Barentsz (ca. 1550-1597) gereconstrueerd. Historiek mag drie exemplaren van dit boek weggeven.

In 1596 varen Willem Barentsz en Jacob van Heemskerck uit voor hun derde expeditie om de Noord, op zoek naar een doorvaart naar de Oost. Hun schip strandt echter op het ijs van de Noordelijke IJszee.Samen met vijftien lotgenoten zien Barentsz en Van Heemskerck zich gedwongen de winter op het eiland Nova Zembla door te brengen.

- advertentie -

Auteur Rayner Unwin baseerde het verhaal op de vele bewaard gebleven documenten, waaronder het authentieke verslag van een zeeman die ook de barre reis terug naar Nederland overleefde. Historiek mag drie exemplaren van dit boek verloten onder haar bezoekers. Kans maken op één van de exemplaren? Mail dan het antwoord op de volgende vraag onder vermelding van Prijsvraag Nova Zembla naar info@historiek.net:

De prijsvraag is inmiddels gesloten. Winnaars ontvangen bericht

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Geschiedenisliefhebber? Volg ons:

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier