WOII-scheurkalender voor leerlingen basisschool

WOII-scheurkalender
WOII-scheurkalender
Alle scholieren uit groepen 7 en 8 van het basisonderwijs ontvangen op korte termijn een scheurkalender over 70 jaar bevrijding. Het eerste exemplaar van de kalender wordt donderdag overhandigd aan premier Rutte.


De kalender is een initiatief van het vfonds, het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg. Achterliggende doel van de kalender is onder meer om aandacht te vragen voor het feit dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Het vfonds:

“Veel mensen hebben daarvoor hun eigen leven op het spel gezet en velen zijn daarbij helaas omgekomen. De herinnering hieraan moet levend gehouden worden.”

Op de kalender is 365 dagen lang aandacht voor iets wat 70 jaar geleden plaatsvond, of juist 70 jaar na dato plaatsvindt. Zo is er aandacht voor de zogeheten Fakkelcampagne, de jaarlijkse Bevrijdingsfestivals en het project Adopteer een Monument, die alle door het Nationaal Comité 4 en 5 mei uitgevoerd worden.

De kalender wordt gratis verspreid aan de groepen 7 en 8 van alle basisscholen in Nederland. Ook ontvangen geschiedenisdocenten en Pabo’s de kalenders. Verder zijn de scheurkalenders bij verschillende Oorlogs-, Verzetsmusea en Herinneringscentra voor een klein bedrag te koop. De opbrengst komt ten goede aan de musea.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: