Woonhuis Harry Mulisch wordt museum

De tijd zelf – Harry Mulisch
Het voormalige woonhuis van schrijver Harry Mulisch wordt een museum. Het Letterkundig Museum in Den Haag en Stichting Vrienden van het Harry Mulisch Huis hebben dat woensdag bekendgemaakt.

Auteur Harry Mulisch overleed vorig jaar oktober op 83-jarige leeftijd. Samen met Willem Frederik Hermans en Gerard Reve tot de zogenaamde Grote Drie van de Nederlandse literatuur.

Mulisch woonde meer dan vijftig jaar aan de Leidsekade in Amsterdam.Zijn voormalige woonhuis wordt nu dus een museum dat geëxploiteerd zal worden door het Letterkundig Museum. Het is de bedoeling dat het museum de deuren in 2013 zal openen. Bezoekers kunnen dan ook een bezoek brengen aan de werkkamer van de schrijver die sinds zijn overlijden niet veranderd is.

De tijd zelf

Op de dag dat Mulisch overleed lag zijn bureau vol met aantekeningen, prints, knipsels en boeken die bestemd waren voor een roman waaraan hij werkte. Deze onvoltooide roman, getiteld De tijd zelf, wordt deze week, aangevuld met verschillende dagboekfragmenten uitgebracht.

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: