Zaans Museum vernieuwt hoofdpresentatie

Kersen pitten in de fabriek (1952) – Foto: Zaans Museum
Tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij ontving het Zaans Museum eerder deze week een bijdrage van vijf ton. Hiermee kan het museum de hoofdpresentatie vernieuwen. Het Zaans Museum heeft de ambitie om de komende jaren te groeien van 60.000 naar 100.000 bezoekers per jaar.

Het Zaans Museum ligt bij de entree van een van Nederlands’ topattracties: de Zaanse Schans. Tegen dit oer-Hollands decor vertelt het museum het verhaal van de Zaanstreek en het begin van de industriële revolutie. Het in 2009 geopende Verkade Paviljoen isvolgens het museum een groot succes; het bezoekcijfer steeg in de afgelopen drie jaar van 25.000 tot 60.000.

- advertentie -

In het Verkade Paviljoen krijgt de bezoeker een beeld van de Verkade-fabriek zoals die er in het begin van de twintigste eeuw uitzag. Dit onder meer aan de hand van werkende biscuit- en chocolademachines, foto’s, affiches, en verpakkingen.

De museumcollectie vertelt wat het Zaans Museum betreft niet alleen maar de geschiedenis van het bedrijf, maar staat ook “symbool voor het Nederlands industriële erfgoed”.


~ Karlien Metz

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: