Week van de koloniale geschiedenis

Zaanse plaatsjesalbums langer te zien

Foto: Uitgeverij Noord-Holland
De tentoonstelling Van cactus- tot voetbalplaatjes, Zaanse bedrijven en hun albums die sinds november te bezichtigen is in het Zaans Museum wordt verlengd tot 8 mei 2011.

De tentoonstelling is volgens het museum erg populair. Net als het boek van Peter Roggeveen dat naar aanleiding van de tentoonstelling verscheen.

Bij plaatjesalbums denkt men al snel aan Verkade maar er zijn

- advertentie -ook andere Zaanse ondernemingen geweest die zich met de plaatjesplakkerij bezig hebben gehouden. In totaal hebben zestien Zaanse bedrijven en fabrieken in het verleden plaatjesalbums op de markt gebracht om klanten aan zich te binden. Het Zaans Museum geeft in de tentoonstelling een overzicht.

De tentoonstelling is nog tot 8 mei te bezichtigen zijn in het Zaans Museum. Op zondag 13 maart en zondag 10 april zijn er speciale museumwandelingen, die in het teken van de tentoonstelling en verzamelen staan. Deze wandelingen beginnen om 13:00 uur.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: