Zaanse plaatsjesalbums langer te zien

1 minuut leestijd

Foto: Uitgeverij Noord-Holland
De tentoonstelling Van cactus- tot voetbalplaatjes, Zaanse bedrijven en hun albums die sinds november te bezichtigen is in het Zaans Museum wordt verlengd tot 8 mei 2011.

De tentoonstelling is volgens het museum erg populair. Net als het boek van Peter Roggeveen dat naar aanleiding van de tentoonstelling verscheen.

Bij plaatjesalbums denkt men al snel aan Verkade maar er zijnook andere Zaanse ondernemingen geweest die zich met de plaatjesplakkerij bezig hebben gehouden. In totaal hebben zestien Zaanse bedrijven en fabrieken in het verleden plaatjesalbums op de markt gebracht om klanten aan zich te binden. Het Zaans Museum geeft in de tentoonstelling een overzicht.

De tentoonstelling is nog tot 8 mei te bezichtigen zijn in het Zaans Museum. Op zondag 13 maart en zondag 10 april zijn er speciale museumwandelingen, die in het teken van de tentoonstelling en verzamelen staan. Deze wandelingen beginnen om 13:00 uur.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie