Zahi Hawass keert terug als minister

Zahi Hawass
De egyptoloog Zahi Hawass, het voormalige hoofd van de Egyptische oudheidkundige dienst, wordt de nieuwe Egyptische minister van Oudheden. Staatspersbureau MENA heeft dat bekendgemaakt.

Hawass was jarenlang hoofd van de oudheidkundige dienst. Tijdens de opstand van 2011 werd hij al tijdelijk minister van Oudheden in de regering van premier Ahmed Shafiq. Na enkele weken legde hij zijn functie alweer neer. Dit omdat hij naar eigen zeggen ‘niet kon aanzien’ hoe tijdens de opstand graftombes en musea werden geplunderd.Hawass, door collega-egyptologen en archeologen ook wel ‘de onvermijdelijke’ genoemd, keert nu dus terug als minister van Oudheden.

- advertentie -

Hoe de prodemocratische beweging in Egypte gaat reageren op de terugkeer van de egyptoloog is onduidelijk. Leden van de beweging hebben het huidige kabinet steeds opgeroepen geen vertegenwoordigers van het oude regime op belangrijke posities te zetten.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: