Week van de koloniale geschiedenis

Zeeland maakt WOII-erfgoed toeristisch toegankelijk

Bunkercomplex in Park Toorenvliedt in Middelburg – Foto: Provincie Zeeland
De provincie Zeeland krijgt een miljoen euro van Europa voor het toeristisch toegankelijk maken van Erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog. De provincie heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

Zeeland werkt momenteel samen met partners van het Europese samenwerkingsverband Interreg IV-A Twee Zeeën Programma aan het verbeteren en toeristisch toegankelijk maken van het erfgoed van de Tweede Wereldoorlog.

Europa trekt geld uit voor het project getiteld Erfgoed van de Tweede Wereldoorlog. Zeeland krijgt dus één miljoen euro.

- advertentie -In het kader van het project worden in de provincie bijvoorbeeld de geallieerde landingssite in Vlissingen en een bunkercomplex in Park Toorenvliedt in Middelburg aangepakt. Daarnaast worden er verhalen van ooggetuigen verzameld en gedocumenteerd en worden er wandel- en fietsroutes aangelegd tussen de verschillende erfgoedsites van de Tweede Wereldoorlog.

Het project loopt ook in andere landen. Zo wordt in België bijvoorbeeld het Raversijde Atlantikwall Museum gemoderniseerd en krijgt het Franse Fort des Dunes een opknapbeurt. In de Engelse plaatsen Essex en Suffolk worden de verdedigingssites van de geallieerden voor het grote publiek toegankelijk gemaakt.

De projectactiviteiten voor het project Erfgoed van de Tweede Wereldoorlog lopen vanaf 1 juli 2011 en eindigen op 30 juni 2014.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: