Zesde ‘Week van de Klassieken’ van start

Week van de Klassieken
Donderdag is de zesde editie van de Week van de Klassieken van start gegaan. Van 7 tot en met 15 maart proberen het Allard Pierson Museum, Nederlands Klassiek Verbond, het Rijksmuseum van Oudheden en Tresoar een breed publiek kennis te laten maken met de (mythologie van de) klassieke oudheid.

Tijdens de Klassieken-week zijn er tientallen activiteiten. Zo is er bijvoorbeeld een Ken-Uw-Klassieken Pubquiz voor classici in het Rijksmuseum van Oudheden (RMO).


Verder zijn er onder meer lezingen, rondleidingen en theatervoorstellingen. In het RMO is sinds donderdag de tentoonstelling Louis Couperus en de oudheid te zien. De Week van de Klassieken heeft ieder jaar een thema. Dit jaar is dat ‘theater’.

- advertentie -

Kijk voor het volledige programma op de website van de Week van de Klassieken. Gedurende de looptijd van de themaweek is op deze website ook een gratis e-book te downloaden.

Gerelateerde boeken:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: