Info-mail donateurs en sympathisanten / 7-2020
Historiek Online geschiedenismagazine

Beste sympathisant van Historiek,

U steunde onze website Historiek.net (onlangs) met een donatie. We willen u daar nogmaals hartelijk voor bedanken. Via deze mailing informeren wij donateurs en sympathisanten periodiek over actuele ontwikkelingen bij Historiek en over de besteding van uw donatie.

Het goede nieuws: Historiek blijft groeien. Steeds meer mensen weten onze site te vinden, ook dankzij goede posities van onze artikelen in Google. In 2019 ontvingen we bijvoorbeeld bijna 40 procent meer bezoekers dan het jaar daarvoor. In totaal ging het toen om bijna 6 miljoen bezoekers. Dat is een enorm aantal. En ook dit jaar trekken we weer veel bezoekers. Natuurlijk heeft de coronacrisis ook impact op ons werk. De advertentie-inkomsten daalden fors, maar wat bezoekers betreft hadden we zeker geen klagen. Mede doordat meer mensen thuis zaten en zitten (ook scholieren) leek onze site juist meer te worden geraadpleegd.

Gedaan

Eén andere reden voor de groei is het vaste percentage (70%) van de donatie-inkomsten dat wij volledig gebruiken om deskundige auteurs in te zetten voor het schrijven van specifieke content. Het gaat dan om grotere publieksartikelen. Enkele recente voorbeelden van dergelijke artikelen:

Dit zijn dus artikelen die wij mede dankzij uw ondersteuning konden laten maken. Veel dank daarvoor, ook namens de vele lezers. Historiek wordt er echt beter van.

Techniek

Op technisch terrein is het momenteel gelukkig relatief rustig. Een verhuizing naar een nieuwe webhost pakte gelukkig goed uit en de migratie van onze winkel naar een stabieler en sneller systeem is ook naar wens voltooid.

Komende tijd

De komende tijd werken wij door aan het uitbouwen van de site. Grote projecten staan niet op stapel. We willen ons voorlopig vooral focussen op onze kerntaak: het uitbouwen van de site zelf. Onze wensenlijst qua artikelen en uitbouw van ons archief is nog enorm. Volop werk aan de winkel dus!

Mocht u vragen of opmerkingen hebben over Historiek, schroom dan niet die te stellen.

Met vriendelijke groet, namens Historiek

Yuri en Lilian Visser
Algemeen beheer

historiek.net
historiek.net/donatie-historiek/
Afmelden voor deze mails    |    Bekijk online
Historiek.net
Van Veldhuijsenweg 19 | 3851JP | Ermelo
www.historiek.net
Facebook Twitter