Dark
Light

Steun Historiek

Geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken
Historiek wil geschiedenis op een toegankelijke manier naar een breed publiek brengen.* Geschiedenis is namelijk relevant en inspirerend. Wie wil weten in wat voor wereld hij leeft, zal altijd moeten kijken hoe en door welke factoren die wereld geworden is tot wat hij is.

U kunt ons project eenvoudig steunen door anderen over onze website te vertellen, onze artikelen te delen op social media, een gratis abonnement te nemen op onze wekelijkse nieuwsbrief of door zelf uw kennis in te brengen. Over dat laatste leest u hier meer.

Doneren

Het is een grote uitdaging om een project als Historiek financieel gezond te houden en het archief online te houden en uit te breiden. Financieel zijn we afhankelijk van advertentie-inkomsten, verkoop van boeken via onze boekenwebsite én donaties van bezoekers. Subsidie ontvangt Historiek niet. Draagt u ons project een warm hart toe, dan zouden wij het zeer waarderen als u een donatie overweegt. Financiële bijdragen worden specifiek voor twee zaken gebruikt:

Bestemming donaties:

  • Uitbreiding van ons archief (70%)

    Auteurs publiceren op vrijwillige basis op Historiek en krijgen in principe geen vergoeding. Donaties stellen ons in staat deskundige auteurs specifiek te benaderen met een verzoek om een artikel over bepaalde onderwerpen te schrijven. Dankzij deze steun van bezoekers kunnen wij daarvoor dan een bescheiden vergoeding bieden. Het gaat dan normaliter om de wat grotere achtergrondartikelen. Donaties geven zo dus direct een kwaliteitsimpuls aan het archief van Historiek. Heeft u als donateur een specifiek thema waar u graag meer artikelen over ziet, vermeld dit dan bij uw donatie. Wij proberen hier dan rekening mee te houden.

  • Behoud van het archief (30%)

    Een ander deel van het gedoneerde geld wordt gebruikt om de toekomstbestendigheid van Historiek te vergroten. Met deze reservering zorgen wij er namelijk voor dat Historiek ook in de toekomst gratis beschikbaar blijft voor het publiek en dus niet gelijk verdwijnt mochten bijvoorbeeld de beheerders om wat voor reden dan ook wegvallen. Omdat hosting en technisch onderhoud geld kosten, moet hier geld voor apart worden gezet.

NB: Als donateur kunt u bij uw donatie ook een specifieke besteding aangeven (uitbreiding archief / behoud). In dat geval gaat het complete bedrag naar die pot.

Hoe doneren?

Historiek financieel ondersteunen kan eenvoudig via onderstaand formulier. Voor de afronding van de donatie wordt u dan automatisch doorgestuurd naar onze betalingspartner (Mollie). Betalen middels een handmatige overschrijving kan uiteraard ook (NL73 ABNA 0588104329, t.n.v. Historiek). Wilt u meer informatie over de besteding, in gesprek gaan over een sponsorschap of heeft u andere vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.

Veel dank!

Yuri & Lilian Visser
Beheerders Historiek

* – Historiek heeft geen politiek profiel en benadert ‘de geschiedenis’ zo objectief mogelijk. Meer algemene informatie over ons project vindt u hier

Donatieformulier:

ValutaBedrag

Donateurs worden periodiek per e-mail op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen bij Historiek. Doneert u via bankoverschrijving en wilt u de updates ontvangen, vermeld dan bij de overschrijving als opmerking uw e-mailadres.

Wat ook helpt: Als u een bestelling plaatst bij Bol.com en u gaat naar die website via deze link, dan ontvangt Historiek bij iedere aankoop een kleine vergoeding.

Historiek vof
Van Veldhuijsenweg 19
3851JP Ermelo

e: [email protected]
w: www.historiek.net

Bankrekening (IBAN): NL73 ABNA 0588 1043 29
BIC: ABNANL2A
KvK-nummer: 08220576

×