Hartelijk dank voor uw donatie! (cc - Pixabay - o12)
Hartelijk dank voor uw donatie! (cc - Pixabay - o12)

Steun Historiek met een donatie

Historiek brengt geschiedenis op een toegankelijke manier naar een breed publiek. De site trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. Van geïnteresseerde leek tot professional. Daar zijn wij blij mee. Wij denken dat kennis van geschiedenis goed is. Het verrijkt de geest en stelt mensen in staat het heden met een bredere blik tegemoet te treden.

Historiek

Steun

Het is een uitdaging om een project als Historiek financieel gezond te houden en het archief online te houden en uit te breiden. Financieel zijn we afhankelijk van advertentie-inkomsten, verkoop van boeken in onze online winkel én donaties. Subsidie ontvangt Historiek niet. De donaties worden specifiek voor twee zaken gebruikt.

Bestemming donaties:

Alle donaties komen in een speciale donatiepot terecht. Het geld in deze pot wordt voor de volgende zaken gebruikt:

  • Uitbreiding van ons archief (70%)
    Auteurs publiceren vrijwillig op Historiek en krijgen daarvoor geen vergoeding. Donaties stellen ons in staat deskundige auteurs specifiek te benaderen met een verzoek om een artikel over een bepaald onderwerp te schrijven. Dankzij de donatie kunnen wij daarvoor dan een bescheiden vergoeding bieden. Het gaat dan normaliter om de wat grotere publieksartikelen, die bijvoorbeeld ook geschikt zijn voor gebruik in het onderwijs. Donaties geven zo dus direct een kwaliteitsimpuls aan het archief van Historiek. Heeft u als donateur een specifiek thema waar u graag meer artikelen over ziet, vermeldt dit dan bij uw donatie. Wij proberen hier dan rekening mee te houden.


  • Behoud van ons archief (30%)
    Een ander deel van de donatiepot wordt gebruikt om de toekomstbestendigheid van Historiek te vergroten. Met deze reservering zorgen wij er namelijk voor dat Historiek ook in de toekomst gratis beschikbaar blijft voor het publiek en dus niet gelijk verdwijnt mochten bijvoorbeeld de beheerders om wat voor reden dan ook wegvallen. Omdat hosting en technisch onderhoud geld kosten, moet hier geld voor apart gezet worden.

NB: Donateurs kunnen bij hun donatie ook een specifieke besteding aangeven (uitbreiding archief / behoud). In dat geval gaat het complete bedrag naar die pot.

Hoe doneren?

Donaties zijn zeer welkom en helpen Historiek direct vooruit. Het project financieel ondersteunen kan eenvoudig via onderstaand formulier. Betalen middels een handmatige overschrijving kan uiteraard ook (NL73 ABNA 0588104329, t.n.v. Historiek). Wilt u meer informatie over de besteding, in gesprek gaan over een sponsorschap of heeft u andere vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op. Voor de afronding van een donatie wordt u automatisch doorgestuurd naar onze betalingspartner, waar u veilig de betaling kan afronden.

Veel dank!

Yuri & Lilian Visser
Beheerders Historiek

Historiek heeft geen politiek profiel en benadert ‘de geschiedenis’ zo objectief mogelijk. Meer algemene informatie over ons project vindt u hierDonateurs worden periodiek per e-mail op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen bij Historiek. Doneert u via bankoverschrijving en wilt u de updates ontvangen, vermeldt dan bij de overschrijving als opmerking uw e-mailadres.

Doneer aan Historiek:

Bedrag


Historiek vof
Van Veldhuijsenweg 19
3851JP Ermelo

e: [email protected]
w: www.historiek.net

Bankrekening (IBAN): NL73 ABNA 0588 1043 29
BIC: ABNANL2A
KvK-nummer: 08220576

Bekijk meer over:Alle onderwerpen